Haberler

  • Haberler: 25.11.2023
  • Sayı: 709

 

 

SİLLE SANAT SARAYININ KONUĞU DİLEK ATMACA VE DEVE GÜREŞLERİNİN HAVUT YAPIMI OLDU

Sille Sanat Sarayı, kuruluşunun 12. yılını kutlarken, özel sergi projelerinin onuncusunu gerçekleştirdi. Bu özel sergide, Aydın'dan gelen değerli sanatçı Dilek Atmaca, ilk kişisel sergisini yaparak sergi salonunu renklendirdi. Atmaca, sergisinde deve güreşlerinde kullanılan havut yapımını konu alan etkileyici bir belgesel çalışmayı ziyaretçilerle buluşturdu.

Deve güreşlerinde kullanılan ve göz alıcı bir aksesuar olan havut yapımını anlatan 30 fotoğraftan oluşan sergi, Atmaca'nın beş yıllık emeği ve özenli çalışmasının bir ürünüydü. Sergide yer alan fotoğraflar, havut yapımının adımlarını ve deve güreşi kültürünün renkli detaylarını büyüleyici bir şekilde aktardı.

Sille Sanat Sarayı'nın yöneticisi Reha Bilir, açılış konuşmasında, bir sanatçının ilk kişisel sergisine ev sahipliği yapmanın duygularını dile getirerek, Dilek Atmaca'ya serginin açılışından dolayı özel bir teşekkürün ifadesi olarak Sille Sanat Sarayı anı madalyası takdim etti.

Bu özel etkinlik, Sille Sanat Sarayı'nın fotoğraf tutkunlarının ilk kişisel sergilerine ev sahipliği yapma geleneğini sürdürmesinin bir göstergesi oldu. Sanatın farklı alanlarından sanatçıları ve eserlerini ağırlayarak, zengin ve çeşitli bir sergi programına imza atan Sille Sanat Sarayı, sanatseverleri bir kez daha başarılı bir belgesel proje ile buluşturdu.