Haberler

  • Haberler: 22.08.2023
  • Sayı: 956

 

 

 

Sille Sanat Sarayı'nda 6. Yurdagül Özsavaşçı Kupası Sahiplerini Buldu

Türk süsleme sanatlarının önde gelen isimlerinden olan ve 2016 yılında aramızdan ayrılan Sille Sanat Sarayı Onur üyesi Yurdagül Özsavaşçı'nın anısını yaşatmak amacıyla düzenlenen 6. Yurdagül Özsavaşçı Kupası yarışması sonuçlandı. Kupa, seri fotoğraflar ve video olmak üzere iki kategoride düzenleniyor.

Sille Sanat Sarayı üyeleri arasında gerçekleştirilen bu yılki yarışmaya, seri fotoğraf kategorisinde 17 üye, video kategorisinde ise 3 üye katıldı. Yarışmanın jüri üyeleri Burak Şenbak, Serkan Turaç ve Mustafa Eser, katılımcıların eserlerini titizlikle değerlendirdi.

Seri fotoğraf kategorisinde, jüri üyelerinin dikkatle seçtiği eserler arasından Hakan Bahçeci, Rashid Un Nabi ve Yekta Coşkunsu kupa almaya hak kazandı. Ödül alan seri fotoğraflar, Yurdagül Özsavaşçı'nın anısına düzenlenen yarışmada sanatın özgün ifadesini yansıtan çalışmalar olarak öne çıktı.

Video kategorisinde ise jüri, kupa almaya değer bir çalışma belirleyemedi. Ancak yarışmaya katılan tüm üyeler, özveri ve sanatsal ifadeleriyle dikkat çekti.

Onur üyemiz Yurdagül Özsavaşçı'yı özlemle anıyor ve kendisinin sanata olan katkılarını daima hatırlayacağımızı belirtmek istiyoruz. Aynı zamanda yarışmaya katılan ve başarılı bulunan tüm üyelerimizi tebrik ediyoruz. Sanatın ve özgün ifadelerin destekçisi olmaya devam edeceğiz.

 Sille Sanat Sarayı, öncelikle fotoğraf sanatı olmak üzere, sanatın her dalına olan ilgiyi canlı tutmaya devam ediyor. Diğer yandan, Yurdagül Özsavaşçı Kupası, her yıl sanatseverleri bir araya getirerek sanatın gücünü kutlamaya devam etmeyi hedefliyor.

SERİ FOTOĞRAF KATEGORİSİ

KUPA KAZANANLAR

------------------------------------------------------------

RASHID UN NABI - BENGLADEŞ

ENGELLİLİK VE REHABİLİTASYON

HAKAN BAHÇECİ

MASAMDAKİ GÜLLER

YEKTA COŞKUNSU

KEÇE YAPIMI