Haberler

  • Haberler: 22.08.2023
  • Sayı: 852

Sille Sanat Sarayı'nın prestijli etkinliklerinden olan Seyit Ali Ak Kupası'nın bu yıl dokuzuncu kez düzenlenen yarışması, uluslararası arenada yankı uyandırdı. Yarışmada, sanatın farklı dallarında yeteneklerini sergileyen üyeler, büyük bir rekabet içerisinde yarıştılar. Kazananlar açıklandığında ise gözler Sille Sanat Sarayı'nın yetenekli sanatçılarına çevrildi.

Hakan Bahçeci ve Fatma Gök Salt Kupa Ödülü'nü Kazandı

Bu yılki yarışmada, birbirinden yetenekli sanatçılar arasında gerçekleşen mücadelede Hakan Bahçeci ve Fatma Gök Salt, Kupa ödülünün sahibi oldular. Yaratıcılıkları ve yetenekleri ile jüriyi etkileyen Bahçeci ve Gök Salt, bu anlamlı ödüle layık görüldüler.

İkinci Tura Geçen Sunumlar

Yarışmanın ikinci turuna geçmeyi başaran eserler de büyük takdir topladı. Yarışmada toplamda 4 sunum ikinci tur başarısı elde etti. Ayrıca 10 farklı sunum da yaratıcı ve etkileyici eserleriyle ikinci tura hak kazandı.

Uluslararası Malinski Fotoğraf Festivali'ne Davet

Kupa ödülünün sahibi olan Fatma Gök Salt'ın "Alaz" adlı eseri, Nilgün Hocaoğlu'nun "Gevreeek" ve Cihan Savran'ın "Grafiksel Düşler" gösterileri, 1 - 3 Eylül 2023 tarihlerinde Makedonya'nın Kumanovo şehrinde düzenlenecek olan Malinski Fotoğraf Festivali'ne davet edildi. Bu davet, Sille Sanat Sarayı üyelerinin uluslararası alandaki başarısını bir kez daha kanıtladı.

Sille Sanat Sarayı'nın Başarılı Üyelerine Avrupa Kapısı Açıldı

Başarılı üyelerinin yetenekleri ve emeklerinin uluslararası arenada da takdir görmesi, Sille Sanat Sarayı'nın önemini bir kez daha ortaya koydu. Kazanan sanatçıları tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Bu önemli başarılar, Türk sanatının uluslararası alanda daha da tanınmasına katkı sağlayacak.

FATMA GÖK SALT - ALAZ

NİLGÜN HOCAOĞLU - GEVREEEK

CİHAN SAVRAN - GRAFİKSEL DÜŞLER