Haberler

  • Haberler: 30.10.2023
  • Sayı: 1452

SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİZLE:

KARAPINAR KAYMAKAMLIĞI

KARAPINAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

KARAPINAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

KARAPINAR ÖĞRETMENEVİ

RAMADA OTEL VE POUR OVER COFFEE

 Sille Sanat Sarayı üyeleri, her yıl farklı Türkiye’nin farklı bir yöresinde buluşarak sanatseverleri bir araya getiriyor. Bu yılın buluşması 27 - 29 Ekim 2023 tarihlerinde Konya'nın Karapınar ilçesinde gerçekleşti. Etkinliğe, Almanya, Romanya, Bosna Hersek ve Türkiye'nin dört bir yanından toplam 98 üye katıldı.

Sille Sanat Sarayı 12. Üyeler Buluşması programı Romanya'dan katılan fotoğraf sanatçısı Stefan Toht'un Ramada Otel lobisinde düzenlenen fotoğraf sergisi açılışıyla başladı. Stefan Tóth’a açtığı sergi nedeniyle Sille Sanat Sarayı anı madalyasını Reha Bilir verdi. Serginin açılışı büyük ilgi gördü.

Sergi açılışından sonra Sille Sanat Sarayı 12. Üyeler buluşmasının açılış programına geçildi. Etkinliğin açılış konuşmalarını Karapınar Kaymakamı Şenol Öztürk ve Sille Sanat Sarayı'nın kurucusu Reha Bilir yaptılar. Toplantı, Ramada Otel'in toplantı salonunda gerçekleşti ve geleneksel olarak 2023 yılının onursal ödülleri de sahiplerini buldu. Sille'de Yılın Fotoğrafçısı Onur Ödülü, bu yıl Ekrem Şahin'e verildi. Türkiye'de Yılın Fotoğrafçısı Onur Ödülü ise fotoğraf alanında müze çalışmalarıyla tanınan Altuğ Oymak'a takdim edildi. Altuğ Oymak’ın Sille Sanat Sarayı onursal üyelik rozetini onursal üyelerimiz Nadir Ede, Güler Ertan ve İbrahim Zaman birlikte taktılar. Dünyada Yılın Fotoğrafçısı Onur Ödülü ise Türk fotoğrafına önemli katkılarda bulunan Romanya’dan Stefan Tóth'a verildi. Stefan Toth’un onur üyeliği rozetini Reha Bilir taktı.

Programın ödül töreni bölümünde Sille Sanat Sarayı üyelerinin yeni unvan belgeleri ve rozetleri verildi. Üyelerin yeni unvan belgelerini ve rozetlerini Akın Acar verdi. Ayrıca Sille Sanat Sarayı Sille Sanat Sarayı Seyit Ali Ak Kupasında tur atlayan fotoğrafçıların başarı madalyası ve kupa ödülü kazanan fotoğrafçıların kupaları ile Sille Sanat Sarayı Yurdagül Özsavaşçı Kupasında ödül kazanan fotoğrafçıların ödülleri verildi. Ayrıca, Karapınar Kaymakamı Sayın Şenol Öztürk’e, Karapınar Belediye Başkanı Sayın Mehmet Yaka’ya, Karapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın İbrahim Önal’a ve Karapınar Öğretmenevi Müdür Sayın Hulusi Sonkaya’ya katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi. Sille Sanat Sarayı üyeler buluşması, sanat ve fotoğraf tutkunlarını bir araya getirerek uluslararası düzeyde önemli bir etkinlik haline geldi.

Yüksel Açıkgöz’ün önderliğinde, Meke Gölü kenarında yapılan gece fotoğraf çekimi çalışmasında, Karapınar Öğretmenevi tüm katılımcılara akşam yemeği ikramında bulundu. Ayrıca, gecenin geç saatlerine kadar zorlu bir çalışma yapan fotoğrafçılar, Pour Over Coffee'nin kahve ikramı ile ısınırken, unutulmaz anılarla dolu bir gece geçirdiler.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Karapınar Belediyesi tarafından düzenlenen “Karapınar” konulu fotoğraf yarışmasına katılan Sille Sanat Sarayı üyeleri, üç gün boyunca Karapınar’da ve Karapınar’ın çevre mahallelerinde, Meke Gölü’nde, Acı Göl’de, Mennek Kalesinde çektikleri fotoğraflarla yarışmada önemli başarılar elde ettiler.

Etkinliğin son gününde Sille Sanat Sarayı üyeleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenlerine katıldı. Anıt alanında yapılan çelenk bırakma töreninden sonra Akın Acar, Yüksel Açıkgöz ve Reha Bilir'in fotoğraflarından oluşan fotoğraf sergisinin açılışını Karapınar protokol üyeleri yaptı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları programından sonra, öğle yemeği ile Karapınar Belediyesi'nin konuğu oldular. Ardından, Karapınar Millet Bahçesinde yapılan ödül töreni ile etkinlik resmi olarak sona erdi.

Sille Sanat Sarayı üyeler buluşması, sanat ve fotoğraf tutkunlarını bir araya getirerek uluslararası düzeyde önemli bir etkinlik haline geldi.