Haberler

  • Haberler: 7.04.2020
  • Sayı: 2640

SANAT ENGEL TANIMIYOR.

 Konya’yı ve ülkemizi yurt dışında fotoğraf sanatı alanında başarı ile temsil eden Sille Sanat Sarayında etkinlikler devam ediyor. Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan COVİD – 19’a rağmen Sille Sanat Sarayı üyeleri sanat aşkı ile bir araya gelerek etkinliklerini sürdürüyor.

 Türkiye’nin dört bir tarafından ve farklı ülkelerden 100’e yakın Sille Sanat Sarayı üyesi 7 Nisan 2020 akşamı video konferans yöntemi ile bir araya geldi. Yöneticiliğini Balıkesir’den Gür Gürelli’nin yaptığı etkinlik fotoğraf sanatçısı ve sinema yönetmeni Serkan Turaç’ın “OĞUL” filminin gösterimi ile başladı. Başrolde sinema ve tiyatro oyuncusu Zerrin Sümer’in oynadığı filmin izlenmesinden sonra etkinliğe katılan Sille Sanat Sarayı üyeleri filmin yönetmeni Serkan Turaç’tan fotoğraf ve sinema üzerine bilgiler aldılar.

 Sille Sanat Sarayı yöneticisi Reha Bilir etkinlikle ilgili bir açıklama yaparak, “Korona virüsü nedeniyle evde kalıyor olabiliriz. Ancak bu hayatımıza renk katacak olan sanatın durması demek değildir. Günümüzün teknolojisini kullanarak üyelerimizi bir araya getirdik. Etkinliğe katılan tüm üyelerimiz de bu toplantıdan çok keyif aldı. Tüm katılımcılara dijital ortamda katılım sertifikası göndererek bu etkinlikle ilgili bir anı bıraktık. Ayrıca etkinliğe katılan dokuz katılımcıya da Mustafa Eser ve Serkan Turaç’ın kitapları hediye edildi. Evlerimizde kapalı kaldığımız bu günlerde üyelerimizi gülümsetebildiysek ne mutlu bize. Hayat gülümsemeye değer.” dedi. Reha Bilir, video konferans yöntemi ile sanal ortamda toplantılara her hafta Salı akşamı devam edeceklerini bildirdi.

 Etkinliğin sloganı:

“SİZ EVDE KALIN, BİZ SİZE GELİRİZ.”

SERKAN TURAÇ - Hon. SSS