Haberler

  • Haberler: 29.10.2020
  • Sayı: 2266

FIAP FOTOĞRAF AKADEMİSİ ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu - FIAP Başkanı Riccardo Busi, FIAP’ın düzenlediği “We Stay Home” yarışmasının ödül töreninde kuruluş haberini verdiği FIAP Fotoğraf Akademisi ilk etkinliğini gerçekleştirdi. İlk etkinliğin konuğu İngiltere’den Paul Keene oldu.

 Etkinlik FIAP Başkanı Riccardo Busi’nin programa katılan konuklara, etkinliği sunan Paul Stanley’e, programın hazırlığında emeği olan Joanne Stolte’e, Reha Bilir’e ve Burak Şenbak’a teşekkür konuşması ile başladı.

 Paul Keene, yaklaşık 50 yıldır fotoğrafçılıkla uğraşıyor. Fotoğrafa olan ilgisi vahşi yaşamı kaydetme arzusuyla başladı, ancak konu yelpazesi manzara, seyahat, portre, yaratıcılık ve sokak fotoğrafçılığını içerecek şekilde genişledi. Ayrıca video çekimleri yapıyor.

 Paul Keene, 1991 yılında renkli manzara baskılarından oluşan bir sunumdan dolayı RPS Bursu ile ödüllendirildi. 1995 yılında, MPAGB ile ödüllendirilen ilk fotoğrafçılardan biri oldu. Paul Keene, 2014 yılında monokrom portreler serisi ile MFIAP unvanı aldı. İngiltere’de EFIAP/Diamond3 unvanına sahip olan ilk kişi oldu.

 Paul Keene’nin ödül alan fotoğraflarını ve MFIAP unvanı kazandığı seride yer alan portre fotoğraflarını izlediğimiz FIAP Fotoğraf Akademisinin ilk toplantısına 32 ülkeden 156 kişi izleyici olarak katıldı. Türkiye’den de çok sayıda fotoğraf dostu programa konuk olarak katıldı.

 FIAP Fotoğraf Akademisin etkinlikleri ayda bir kez olmak üzere devam edecek.