Haberler

  • Haberler: 20.08.2023
  • Sayı: 699

Berat Reha Bilir, 5 Yaşında Sille Sanat Sarayı'nda İlk Sergisini düzenledi. "İlk Sergim, İlk Heyecanım" sergisi, 19 Ağustos dünya fotoğrafçılar günü etkinlikleri kapsamında Sille Sanat Sarayı'nda 20 Ağustos Pazar günü açıldı.

5 yaşındaki sanatçı adayı Berat Reha Bilir, sanat dünyasında erken yaşta adını duyuruyor. Sille Sanat Sarayı üyesi olan Berat Reha, ilk kişisel sergisini açmış oldu. Daha önce kataloglarda fotoğrafları yayınlanan Berat Reha Bilir, bu sefer kendi çalışmalarını ile sanatseverlerin karşısına çıktı.

Sergide Konya Elephant Kids Anaokulunda yaptığı etkinliklerini ve onun gözünden dünyayı yansıtan fotoğraflarını bir araya getirdi.

Fotoğraf alanındaki yeteneğiyle dikkat çeken Berat Reha Bilir, sergisine dair duygularını paylaştı. Kendisini açılışa hazırlarken büyük bir heyecan içinde olduğunu ifade eden Berat Reha Bilir, arkadaşlarının, öğretmenlerinin ve Sille Sanat Sarayı üyelerinin desteğinin bu heyecanını yatıştırdığını belirtti.  Sergi açılışına öğretmenleri, sınıf arkadaşları ve çok sayıda sanatsever katıldı. Açtığı sergi nedeniyle kendisine verilen Sille Sanat Sarayı anı madalyasını alırken heyecanlanan Berat Reha Bilir, hayatında ilk kez bir madalya alıyor olmasından dolayı mutlu olduğunu belirtti. Küçük sanatçı gelecekteki sanat yolculuğuna adım atarken böylesine anlamlı bir sergi ile adını duyurmanın mutluluğunu yaşıyor.

Berat Reha Bilir'in "İlk Sergim, İlk Heyecanım" sergisi, 20 Ağustos'tan itibaren Sille Sanat Sarayı'nda sanatseverleri ağırlayacak. Berat Reha Bilir’in çalışmaları izleyicilere çocuk gözünden sanat dolu bir deneyim sunmayı amaçlıyor.