Haberler

  • Haberler: 10.12.2017
  • Sayı: 4171

ATİLLA ALP BÖLÜKBAŞI'NIN "SU PERİSİ" SERGİSİ SİLLE SANAT SARAYI'NDA AÇILDI

Atilla Alp Bölükbaşı’nın 42. kişisel fotoğraf sergisi “Su Perisi” Sille Sanat Sarayı'nda açıldı.

Suyun renklerde yolculuğu “Su Perisi” Fotoğraf Sergisi, Konya Sille Sanat Sarayı’nın yeni sergi salonunda fotoğraf severlerle buluştu. 42 fotoğrafın yer aldığı sergi 16 Aralık 2017 Cumartesi gününe kadar açık kalacak.

Yaklaşık olarak 12 yılı aşkın yağmurların , çiğ tanelerinin, şebnemlerin yüreğinde onbinlerce damla fotoğraflayan Fotoğraf Sanatçısı  Atilla Alp BÖLÜKBAŞI  “Sabahın ilkine uyanınca su damlacıklarının sıcak gülücükleri karşılıyor beni… Küçük bitki ve çiçeklerin yanında örümcek ağlarının vazgeçilmez süsü ve mücevheratı olan su perilerinin büyüleyici dünyasına yolculuğa çıkıyorsunuz. O zengin renkli yansımalardaki farklı öyküleri dinliyorsunuz. Bu bir aşk, bir tutku, bir heyecan. Kendinizi alamadığınız bir başka dünya…” diyerek su perisine can veren sevgiyi anlatıyor.

Atilla Alp Bölükbaşı yaklaşık olarak 40 yıldır fotoğrafla uğraşıyor.  İyi bir fotoğraf koleksiyonuna sahip. Aynı zamanda flateli ve efemera koleksiyonları da bulunmaktadır. Karanlık oda kültüründen gelen ve henüz 13 yaşında bir çocukken siyah beyaz fotoğrafları kendi karanlık odasında tab eden  Bölükbaşı, bugüne kadar   35’i yurtiçi ve 6’sı yurtdışı olmak üzere toplam 41 fotoğraf sergisi açtı.   Bu sergi 42. Sergisi olmasından dolayı  Konya’yı tercih etti.

Bir çok fotoğraf, araştırma, biyografi kitabına çalışma yapan Atilla Alp Bölükbaşı’nın 32 yayınlanmış eseri bulunmaktadır.

BİYOGRAFİ:

ATİLLA ALP BÖLÜKBAŞI

1964 yılında Trabzon Akçaabat’ta dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Akçaabat’ta tamamladı. Küçük yaşlarda iyi bir gözlemci olarak yazmaya karşı ilgisini şiir ve küçük hikayelerle sürdürdü. Geniş hayal dünyasını dönemin dergileriyle renklendirdi. Henüz 10 yaşında iken biriktirdiği posta pulları ile başladığı  koleksiyon merakını   zengin bir fotoğraf koleksiyonuna  çevirdi. Trabzon’a ait eski kitap, belgesel film, efhemera  ve flatellileri arşivledi.  Bugün binlerle anılan birikimlerini halka açık  müzelerde sergilemek için çalışmalar yürütmektedir.