Haberler

  • Haberler: 10.03.2021
  • Sayı: 1934

 Bütün dünyayı etkisi altında tutmaya devam eden Covid - 19 nedeniyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen "6. Sarayın Sultanları Buluşuyor" etkinliği bu yıl da çevrim içi olarak yapıldı.

 Lâle Çaktı ve Şadiye Yılmaz Bilir'in hazırladığı program FIAP Başkanı ve Sille  Sarayı onursal üyesi Riccardo Busi'nin açılış konuşması ile başladı. Riccardo Busi, dünyadaki tüm kadın fotoğrafçıların ve erkek fotoğrafçıların eşlerinin 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlayarak başladığı konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk'ün "Dünyada gördüğümüz her şey kadının eseridir." sözüne vurgu yaptı.

 Daha sonra Slovenya Fotoğraf Derneği ve Sille Sanat Sarayı üyesi olan Vasja Doberlet söz aldı. Vasja Doberlet, üç yıldır Sille Sanat Sarayı ile birlikte organize edilen ve sadece Slovenya Fotoğraf Derneği ile Sİlle Sanat Sarayı kadın üyelerinin katıldığı fotoğraf yarışması hakkında bilgiler verdi. 

 Sille Sanat Sarayı onursal üyesi Güler Ertan ise toplantıya bir video kutlama mesajı ile katıldı.

 Yapılan konuşmalardan sonra Sille Sanat Sarayı SSS/R ve üstü unvanlara sahip kadın üyelerin fotoğraflarından oluşan serginin açılışı yapıldı. Sergi 6 ay boyunca aşağıdaki linkten izlenebilecek;

 https://sergi.sillesanat.com/ 

Sergi açılışından sonra Sille Sanat Sarayının İtalya'dan üyesi Cristina Garzone, fotoğraflarının yer aldığı sunumu izleyenlerle paylaştı ve fotoğraf öykülerini anlattı.

 Programın son bölümünde de Slovenya Fotoğraf Derneği (FZS) ile birlite yapılan kadın üyelerin katıldığı fotoğraf yarışmasının ödül töreni gerçekleşti. Bu yarışmanın ödül töreni eş zamanlı olarak SSS üyeleri için Türkiye'de, FZS üyeleri için de Slovenya'da yapıldı. Aynı anda yapılan ödül töreninin Slovenya programına katılan Riccardo Busi ve Reha Bilir de bu programda konuşmalar yaptılar.

 Ödül törenininden sonra bu yılın programı da tamamlanmış oldu.

SİLLE SANAT SARAYI (SSS) PROGRAMINDAN GÖRÜNTÜLER

SLOVENYA FOTOĞRAF DERNEĞİ (FZS) PROGRAMINDAN GÖRÜNTÜLER