Haberler

  • Haberler: 26.05.2020
  • Sayı: 2429

Sille Sanat Sarayı sanal ortamda birbirinden özgün ve alanında uzman fotoğrafçıları ağırlamaya devam ediyor. Salgın hastalık süresince çalışmalarına video konferans, uzaktan eğitim, sanal sergiler gibi çok farklı şekillerde devam eden Reha Bilir ve Sille Sanat Sarayı, bu haftaki salı etkinliğinde uzak ülkelerden bir fotoğraf sanatçısını misafir etti.

            Sri Lankalı fotoğrafçı Pandula Bandara Sille Sanat Sarayının faaliyeti kapsamında fotoğrafçılarla buluştu. Pandula Bandara amatör olarak başladığı fotoğraf serüvenine birçok ödül ve unvan alarak devam eden deneyimli bir fotoğrafçı. Uluslararası bir üne kavuşan fotoğraf sanatçısının en büyük özelliği kısa zamanda yarışmalardan aldığı ödül sayısının çokluğu. Pandula Bandara üç yılı geçmeden 320 tanesi altın madalya olmak üzere 1290 (bin iki yüz doksan) ödül almış. Girdiği her yarışmada neredeyse bir ödül alan fotoğrafçı bu vesile ile deneyimlerini Sille Sanat Sarayı üyeleri ile paylaştı.

            Aynı zamanda Sille Sanat Sarayı üyesi olan Pandula Bandara genç yaşta ülkesinin ordusuna subay olarak katılsa da askerlikten ayrılıp 2006 yılında kendi şirketini kurarak özellikle reklam üzerine çalışmalara başlıyor. Hobi olarak başladığı fotoğraf kendisinde bir tutku olarak devam ediyor. Sıklıkla fotoğraf seyahatlerine çıktığını belirten başarılı fotoğrafçı özellikle insan merkezli çalışmalara ağırlık verdiğini vurguladı.

            Etkinlik boyunca fotoğraf çekim teknikleri, konuya yaklaşım, çekim esnasındaki uygulamaları hakkında bilgi veren Sri Lankalı fotoğrafçı, yarışmalara nasıl hazırlandığını da örneklerle anlattı. Kısa zamanda bu kadar yarışmadan bu kadar ödül almasını neye bağladığı ile ilgili gelen sorulara içtenlikle cevap veren Pandula Bandara örnek bir de sunum yaptı. Yarışmalarda ödül alıp dereceye girmenin ipuçlarını veren fotoğrafçı renkli kişiliği ile katılımcılara keyifli ve faydalı bir akşam yaşatmış oldu. Gerek Pandula Bandara gerekse katılımcılar etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek bir daha ki salı etkinliğinde buluşmak üzere Reha Bilir’e teşekkür ettiler.