Haberler

  • Haberler: 17.02.2024
  • Sayı: 666

 

 

SİLLE SANAT SARAYINDA DUYGUSAL ANLAR: KOKOREÇ USTASININ ÖRNEK HAYAT HİKAYESİ

Sille Sanat Sarayı üyeleri, özel bir belgesel proje çalışma ile duygusal anlar yaşadı. Belgeselde, tek bedende iki farklı kimlik taşıyan kokoreç ustası Neco Usta'nın hayatı anlatıldı. Nejla Can Güler, Nesrin Ateş ve Özlem Dilek'in hazırladığı bu çalışma, izleyicileri derinden etkileyerek, bir kadının yaşam kavgasını kazanmak için ne kadar güçlü olabileceğini gösterdi.

Neco Usta, programa katılarak yaşadığı acıları ve zorlukları paylaştı, izleyicilere yaşam mücadelesi ve cesaret öyküsünü aktardı. Belgesel, hayat mücadelesi veren birinin yaşadığı sıkıntıları ve bu sıkıntıları aşma çabasını detaylı bir şekilde gösterdi.

Sille Sanat Sarayı üyeleri, Neco Usta'nın hikayesini dinlerken duygusal bir yolculuğa çıktılar ve karşılaşılan zorluklar karşısında nasıl güçlü ve kararlı olunabileceği konusunda çok özel bir örnek gördüler.

Sunum sonunda fotoğraf sanatçıları projenin çalışma aşamasındaki deneyimlerini ve anılarını izleyenlerle paylaştılar. Programa konuk olarak katılan Neco Usta da yaşadığı sıkıntılar sonucunda nasıl “Neco Usta” olduğunu ve 20 yıllık meslek hayatı boyunca karşılaştığı zorlukları anlattı.

Program sonunda Sille Sanat Sarayı yöneticisi Reha Bilir tarafından Nejla Can Güler, Nesrin Ateş, Özlem Dilek ve Neco Usta’ya anı madalyaları verildi.