Haberler

  • Haberler: 4.10.2016
  • Sayı: 4693

 Sille Sanat Sarayı yeni bir sergiye daha ev sahipliği yapıyor. 

 Çinli fotoğraf sanat çısı Gao Junhai'nin Luoyang'u tanıtan fotoğrafları ile tasarım sanatçısı Ren Xueling'in şakayık çiçekleri ile yaptığı düzenlemeler sergisi Konyalı sanatseverlerin ziyaretini bekliyor.

 Gao Junhai sergi açılışında yaptığı konuşmada Luoyang şehrinin ve Luoyang için kültürel değeri yüksek olan şakayık çiçeğinin tanıtılması için bu sergiyi hazırladıklarını, bu sergi ile Türkiye ve Çin arasında kültürel ve sanatsal ilişkilerin güçlenmesini dilediklerini belirtti.

 Sergi açılışına Selçuklu Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ali Düz, Konya İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Yünden, Cahit Zarifoğlu İlk Öğretim Okulu Müdürü Murat Kılıç, Sille Sanat Sarayı Konya üyeleri ve sanat severler katıldı.

Gao Junhai ve Ren Xiueling sergi açılışına katılan konuklara Luoyang'da üretilen şakayık desenli çini tabaklar hediye etti. Sille Sanat Sarayı Yöneticisi Reha Bilir de Çinli konuklara Sille Sanat Sarayı üyeler kataloğu ve Sille Sanat Sarayı anı madalyası ile birlikte lâle formunda tasarlanmış seramik mumluk hediye etti.