Haberler

  • Haberler: 17.05.2015
  • Sayı: 4751
Sille Sanat Sarayı üyelerinin fotoğraf sergisi Umman Maskat'ta FIAP Sergi salonunda açıldı. 
 
 Maskat Fotoğraf Topluluğu ve Sille Sanat Sarayı'nın ortaklaşa düzenlediği fotoğraf sergisinin açılışına Maskat Türkye Büyükelçisi Sayın Uğur DOĞAN ile birlikte Umman Bilgilendirme Bakanı Sayın Dr. Abdulmunim bin Mansour Al Hasani, Maskat Hollanda Büyükelçisi Sayın Barbara Joziasse, Kenya Büyükelçisi Sayın H.E.Muhamad Dory Muhamad Yakub, Filistin Büyükelçisi Ahmed Abbas Ramadan, Afganistan Büyükelçisi Sayın Azim Nasser Zia, Irak Büyükelçisi Sayın Dr. Amal Mussa Hussain, Kazakistan Büyükelçisi Sayın Yerzhan Mukash da katıldılar.
 
 Serginin açılış konuşmasında Umman Al Buraimi Valisi İbrahim AL BUSAİDİ, Sille Sanat Sarayı'nın dünya genelindeki başarılarından söz etti ve iki topluluk arasındaki etkinliklerin gelecekte daha da güçlenerek gelişeceğine inandığını söyledi. İbrahim AL BUSAİDİ, FIAP'ın kendi sergi salonu olarak kabul ettiği topluluklardan ikisi olan Muskat Fotoğraf Topluluğu Sergi Salonu ile Sille Sanat Sarayı'nın ortak projeler üreterek genç fotoğrafçılara yeni yollar açacağından söz etti.
 
 Reha BİLİR de konuşmasında bu sergi ile iki ülke arasında yapılması planlanan etkinliklerin ilk adımının atıldığını ve bu dostluk köprüsünün her geçen gün daha da güçleneceğini belirtti. Reha BİLİR, sergi açılışına katılan Maskat Türkiye Büyükelçisi Sayın Uğur DOĞAN'a Sille Sanat Sarayı üyeleri adına Semazen heykelciği hediye etti. Ayrıca serginin organizasyonundaki katkılarından dolayı Sayın Ahmed AL BUSAİDİ ve Sayın İbrahim AL BUSAİDİ'ye Sille Sanat Sarayı anı madalyası takdim edildi.