Haberler

  • Haberler: 29.10.2018
  • Sayı: 4844

SİLLE SANAT SARAYI 7. ÜYELER BULUŞMASI ESKİŞEHİR'DE YAPILDI 

Sille Sanat Sarayı üyeleri 2018 yılı toplantısı bu kez Eskişehir’de yapıldı. Eskişehir’den üyelerimiz Mehmet Baysan ve Kadir İstifçi ile Alanya üyemiz Cafer Gürsel Yaman’ın yaptığı çalışmalar sonucunda Türkiye’nin birçok ilinden ve Kıbrıs’tan, Makedonya’dan, Bosna Hersek’ten gelen üyelerle gerçekleşen etkinliğe 137 Sille Sanat Sarayı üyesi katıldı.

 İlk gün yapılan toplantıda Sille Sanat Sarayı Seyit Ali Ak Kupasında tur atlayan üyelerin madalyaları kupa sorumlusu SSS Onur Üyesi Burak Şenbak tarafından verildi.

 

 Sille Sanat Sarayı Yurdagül Özsavaşçı Kupasında bu yıl ödül alan üyelerin ödülleri ise yarışma sorumluları Ahmet Çetintaş ve Arif Miletli tarafından verildi.

 Ayrıca unvanlarını bir üst basamağa taşıyan üyelerin sertifikaları ve rozetleri de unvan sorumlusu Akın Acar tarafından verildi.

 Sille Sanat Sarayının en genç üyesi olarak aileye katılan Berat Reha Bilir’in üyelik rozeti Onur Üyemiz Ozan Sağdıç tarafından takıldı.

 Sille Sanat Sarayı üyelerinin karma sergisi ve kadın üyelerinin gözünden “Atatürk” fotoğraf sergisi Odunpazarı Kurşunlu Camii Külliyesinde yer alan Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Müzesinde açıldı. Sergi açılışına Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Başkan Yardımcısı Figen Engin, Sosyal ve Kültür İşleri Müdürü İlker Temel, Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Osman Yaşar Tanaçan ve Eskişehir halkı katıldı. Odunpazarı belediye Başkanı Kazım Kurt’a Sille Sanat Sarayı anı madalyasını ve Sille Sanat Sarayı yayınlarından oluşan hediye paketini SSS kadın üyeleri hep birlikte verdiler.

Odunpazarı belediye Başkanı Av. Kâzım KURT

 

 Buluşmanın ilk günü akşam Eti Fabrikası bahçesinde gerçekleşen muhteşem Fire Storm Dans gösterisi ile sona erdi.

 Üyeler buluşmasının ikinci gününde Sille Sanat Sarayının 2018 yılı içinde yurt içinde ve yurt dışında yaptığı etkinlikler özet halinde anlatıldı.

 İkinci günün son bölümünde Sille Sanat sarayı 2018 Onur Ödülleri sahiplerine verildi.

2018 Yılı Sille’de Yılın Fotoğrafçısı Onur Ödülü, SMA hastaları için yaptıkları çalışmadan dolayı Kadir İstifçi ve Evren Yılmaz’a verildi. İki fotoğrafçının ödülleri Reha Bilir tarafından takdim edildi.

2018 Yılı Türkiye’de Yılın Fotoğraf Onur Ödülü, Nusret Nurdan Eren’e verildi. Nusret Nurdan Eren’in onur ödülü plaketi SSS Onur Üyeleri Ozan Sağdıç ve Güler Ertan tarafından takdim edildi.

2018 Yılı Dünyada Yılın Fotoğraf Onur Ödülü ise Makedonya’dan Vladimir Jovanovski’ye verildi. Vladimir Jovanovski’nin plaketini SSS Onur Üyeleri Burak Şenbak ve Faruk İbrahimoviç tarafından takdim edildi.

Sille Sanat Sarayı 2018 yılı üyeler buluşması Odunpazarı ve Yazılıkaya gezileri ile sona erdi.