Haberler

  • Haberler: 10.10.2019
  • Sayı: 3569

 İtalya'nın Floransa şehrinde faaliyet gösteren IL CUPOLONE Fotoğraf Derneğinin üyeleri Sille Sanat Sarayı'nın Konya'da ve Kapadokya'da konuğu oldu.

 IL CUPOLONE ve Sille Sanat Sarayı üyelerinin birlikte yaptığı fotoğraf çekim gezisi 6 gün başladı.

 Gezinin ilk günü Kapadokya Bölgesinde Nevşehir, Avanos, Ürgüp, Göreme, Zelve gibi görülmeye değer yerlerin çekimleri ile geçti. Gün batımını Kızıl Vadi'de geçiren konuklarımız Kapadokya'ya duydukları hayranlığı dile getirdiler.

Not: Bu etkinlik FIAP Desteği ile gerçekleşmiştir. - 2019 / 43

 Kapadokya gezisinden sonra fotoğraf çekimlerine Konya'da devam edildi. Sille, Çömlekçi Yaşar Usta, Sille mağaraları, Ecdat Parkı, Konya Büyükşehir Stadyumu, Kadınlar Pazarı konuk fotoğrafçılarımızın çekim alanları oldu.

 

 IL CUPOLONE Derneği üyelerinin fotoğraf sergisi Sille Sanat Sarayı FIAP Sergi Salonunda açıldı. IL CUPOLONE Derneği yönetim kurulu üyesi Alessandra Barucchieri Sille Sanat Sarayına teşekkür plaketi verirken, Sille Sanat Sarayı adına anı madalyasını Şadiye Yılmaz Bilir verdi. Çok sayıda Sille Sanat Sarayı üyesinin katıldığı sergi açılışında ayrıca IL CUPOLONE üyelerinin fotoğraflarından oluşan sunumlar da izlendi. 

Aynı gün Uluslararası Mevlana Vakfı başkanı Esin Çelebi BAYRU'yu ziyaret eden fotoğraf sanatçıları günü Semâ Töreni ile tamamladı.

 İtalyan fotoğrafçıların Konya gezisi Sonsuz Şükran Köyü ve Beyşehir gezisi ile devam etti. Sonsuz Şükran Köyü projesinin mimarlarından Mehmet Taşdiken ve sinema yönetmeni Atalay Taşdiken ile sohbet etme fırsatı bulan İtalyan fotoğrafçılar projeye hayran kaldılar. 

 IL CUPOLONE Derneği üyeleri Beyşehir'de Eşrefoğlu Camii ve civarında yapılan fotoğraf çekimlerinin ardından dünyanın en güzel gün batımlarından birini izleyerek günü tamamladılar.

 

 İtalyan fotoğrafçıların son gün durağı Akşehir oldu. Akşehir Belediyesini ve Kültür Müdürü İbrahim Öncel'i ziyaretle başlayan gezi Tarihi Akşehir sokaklarında ve arastada yapılan çekimlerle devam etti. Öğle yemeğinde Hıdırlık Sofrasında Akşehir Belediyesinin konuğu olan ekip Nasreddin Hoca Türbesi ziyaretinden sonra Konya'ya dönüp, Mevlana Türbesi civarında gün batımı fotoğrafları ile Türkiye'ye ve Konya'ya yaptıkları geziyi tamamlamış oldular.

SERGİ AÇILIŞINDAN FOTOĞRAFLAR: