Haberler

  • Haberler: 16.06.2020
  • Sayı: 2643

Türkiye’nin fotoğraf alanında yetiştirmiş olduğu yaşayan efsane usta fotoğrafçı İbrahim Zaman, Sille Sanat Sarayının salı buluşmalarına misafir oldu. Covid-19 nedeniyle oluşan salgın hastalık sürecinde faaliyetlerini arttırarak devam ettiren Sille Sanat Sarayı, video konferans yoluyla internet üzerinden organize ettiği etkinliklere bir yenisini ekledi.

Fotoğraf Sanatçısı Reha Bilir, bu süreç içinde her hafta en az bir sanatçıyı fotoğraf severlerle bir araya getirdiğini belirtirken, Sille Sanat Sarayının salı buluşmalarına haziran ayı boyunca devam edeceklerini ve temmuz ayı ile birlikte yeni organizasyonlar olacağını söyledi. Salgın hastalığın baş gösterdiği ilk günlerden itibaren sanat ve fotoğraf adına başarılı ve faydalı etkinlikler düzenlemeye çalıştıklarını ifade eden Reha Bilir, her etkinliğin hedeflenen sayıya ulaştığını ve özellikle eğitim ağırlıklı çalışmaların önemine vurgu yaptı.

Bu faaliyetler kapsamında fotoğraf severlerle buluşan usta isim İbrahim Zaman, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Seksenli yaşlarını yaşayan ve yarım asrı aşan fotoğraf serüveni ile ülkemizin başarılı ve deneyimli fotoğrafçılarından biri olan İbrahim Zaman, güler yüzü, dinamizmi, çalışma aşkı ile yeni nesle örnek oluyor.

Babasını liseli yıllarda kaybettikten sonra, kırklı yılların sonunda çırak olarak girdiği fotoğrafçıda başlayan fotoğraf yolculuğu başarılarla dolu bir sanat hayatına ulaşmıştır. “Mutluluğun her çeşidi benim için fotoğrafta saklı” diyen İbrahim Zaman, sanat yaşamı boyunca arayışlarına, yeni teknikler ve çekimler denemeye devam etmiştir.

Altmışlı yıllarla birlikte sanatsal fotoğrafa ilgi duyan ve çalışmalarını bu yönde sürdüren sanatçı, Adapazarı'nda, GRUP 5 ve AFAK fotoğraf kulübü kurucu üyeliğini yaptı. GÜVERCİNLER adıyla ilk kişisel sergisini 1967'de İstanbul’da açtı. Uluslararası sayısız Sergi ve yarışmalara katıldı. Eczacıbaşı Prestij Yıllıkları, Turizm Bakanlığı'nın yurtiçi ve yurtdışı tanıtım yayınlarından afiş pankart ve broşürlerde, Türkiye prestij albümlerinde ve benzeri birçok dergilerde fotoğrafları ve yazıları yer aldı. Birçok ulusal ve uluslararası yarışmada jüri üyeliği yaptı. Fotoğraf üretmeye her yaşında ve her fırsatta devam eden Usta sanatçı, daha yaşarken birçok gence de ilham kaynağı oldu.

Sevenleri ile bir araya gelmekten çok mutlu olduğunu ifade eden İbrahim Zaman, samimi ve keyifli sohbeti ile tecrübelerini, anılarını, yaşadıklarını katılımcılarla paylaştı. Çalışmaları ve fotoğraf felsefesi hakkında bilgi veren İbrahim Zaman, uçak yolculuklarında çektiği karelerden oluşan bir sunum da yaptı. Ayrıca son dönem çalışmalarından olan soyut ağırlıklı fotoğraf çekimlerini de katılımcılarla paylaşan sanatçı, geceye renk katmış oldu. Organizeden dolayı Reha Bilir’e ve İbrahim Zaman’a teşekkür eden katılımcılar verimli ve keyifli bir akşam yaşadı.