Haberler

  • Haberler: 1.04.2014
  • Sayı: 6447

 Eğitim seminelerimize katılanlar arasında bu yıl ilk kez düzenlediğimiz fotoğraf yarışmasının sonuçları belli oldu.

 Seçiciliğini onursal üyemiz Ömer YAĞLIDERE'nin yaptığı yarışmada Yüksel AÇIKGÖZ birinci oldu ve Emirates fotoğrafçı yeleği ile Ömer YAĞLIDERE'nin "KOÇERLER" albümünün sahibi oldu. Hakan BAHÇECİ ikincilik, Fatih GÖKLER üçüncülük ödüllerini kazandılar ve Ömer YAĞLIDERE'den imzalı "KOÇERLER" fotoğraf albümü kazanmış oldular. Ayrıca M. Melih ALPERENOĞLU (3), Rabia DEMİREL (2), Ayşegül IŞIK (1), Hakan BAHÇECİ (2), Yüksel AÇIKGÖZ (2), İ. Fatih GÖKLER (1), Güray KIRBIYIK (1) ve Ayşe DURSUN (1)'un fotoğrafları da sergileme için seçildi.

 Bu sonuçlara göre ilk yarışma sonucunda puan durumu şöyle;

Yüksel AÇIKGÖZ - 6

Hakan BAHÇECİ - 5

İ. Fatih GÖKLER - 3

M. Melih ALPERENOĞLU - 3

Rabia DEMİREL - 2

Ayşegül IŞIK - 1

Ayşe DURSUN - 1

Güray KIRBIYIK - 1

İlk yarışmanın seçiciliğini yapan Ömer YAĞLIDERE'ye ve tüm katılanlara teşekkür eder, ödül kazanan arkadaşlarımızı kutlarız.

Onursal Üyemiz Ömer YAĞLIDERE'nin fotoğraflar hakkındaki yorumu;

Sevgili Reha’nın söylediğine göre tüm katılımcıların “fotoğraf hastalığına” yeni yakalandıklarını öğrendim. Maalesef bu durum için henüz bir reçetem yok…

 Fotoğrafların genel ortalamasının başlangıç düzeyindeki fotoğrafçılara göre iyi olduğunu söyleyebilirim. Tabii ki eksikler ve hatalar var, ancak daha yolun başındaki arkadaşlarımıbu hastalıktan kurtarma niyetim olmadığından bunlardan bahsetmek yerine seçtiğim fotoğraflar için seçme nedenlerimi yazmayı tercih ediyorum.

 Seçtiğim ve ödüle değer bulduğum fotoğraflar tamamen seçim zamanındaki beyin yorgunluğu/dinlenikliği ile beğeni-algı seviyeme bağlıdır. Bir başka zaman ve şarta, belkide bir başka fotoğrafçının değerlendirmesinde daha farklı sonuçlar oluşabilir. Bu nedenle fotoğrafları seçilen arkadaşlarımı tebrik ederken seçilmeyen arkadaşlarımın bir sonraki yarışma etabına daha güçlü fotoğraflarla katılmasını dilerim.

Sevgiler,

Ömer YAĞLIDERE

BİRİNCİLİKÖDÜLÜ - YÜKSEL AÇIKGÖZ

Konya’nın bilinen mekanlarından kadınlar pazarı bir çok fotoğrafçının doğal fotoğraf platosu gibidir. Seçilen ve seçilmeyen fotoğraflar arasında başka kadınlar pazarı fotoğrafı da var. yukarıdan bakışla ancak bu fotoğrafta çuvallar / kasalar içinde bulunan meyve-bakliyat vs. fotoğrafçının tercih ettiği kadraj içinde daha düzenli geometrik şekiller halinde yerleştirilmiş. Biraz kenarda kalsa da sağ alt kenarda bulunsa ve de yönünün kadraj dışına olmasına ragmen yürüyen kadın lekesi diger lekelerle kesişmemiş ve fotoğrafa canlılık-hareket getirmiştir. Zaten fotoğrafın asıl konusu nerdeyse bir doku haline gelmişsebze-bakliyat kasa ve çuvalları olup kadın ikinci planda kalmaktadır.

 

İKİNCİLİK ÖDÜLÜ - HAKAN BAHÇECİ

Fotoğraf kadrajına göre sağ taraftan gelen ışık parmaklara yatay açı ile geldiğinden parmaklarda üçüncü boyutu oluşturmuş ancak göz önce altın orana yerleştirilmiş kürdanlara bakmaktadır. Bir tanesi kırık kürdanlara uzanan digger kişinin parmakları da bu 1/3 orantısında bulunan lekeye işaret etmekte.

ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ - İ. FATİH GÖKLER

Bir açık kompozisyon , fotoğrafın kadraj dışında kalan kısmında kepeneğinin içinde bir çoban var, altın orana yerleşmiş olan kuzu ve doğru bir yerde bulunmakta ve köşelere yerleşmiş çiçek lekeleri fotoğrafın ana unsuru olan kuzuyu dengelemekte.

 

SERGİLEMELER:

M. MELİH ALPERENOĞLU 

M. MELİH ALPERENOĞLU

M. MELİH ALPERENOĞLU

 

RABİA DEMİREL

RABİA DEMİREL

 

AYŞEGÜL IŞIK

 

HAKAN BAHÇECİ

HAKAN BAHÇECİ

 

AYŞE DURSUN

 

YÜKSEL AÇIKGÖZ

YÜKSEL AÇIKGÖZ

 

İ. FATİH GÖKLER

 

GÜRAY KIRBIYIK