Haberler

  • Haberler: 12.05.2020
  • Sayı: 2830

Sille Sanat Sarayı üyelerinin salı buluşmaları devam ediyor. Evde kaldığımız şu günlerde sanat ve fotoğraf adına faaliyetlerini çeşitlendiren Sille Sanat Sarayı bu haftaki salı buluşmasına deneyimli fotoğrafçı Erol Doğaner’i misafir etti.

                Fotoğraf camiasında özellikle vahşi doğa fotoğrafları ile dikkat çeken usta fotoğrafçı sanal ortamda video konferans aracılığı ile fotoğraf severlerle buluşmuş oldu. Kültür Bakanlığının “Fotoğraf Sanatçısı” belgesine sahip olan Erol Doğaner uzun yıllardır fotoğraf sanatı ile meşgul olmaktadır. Ulusal ve uluslararası birçok yarışmada jüri üyeliği yapan tecrübeli Doğaner, bu vesile ile bir araya gelmiş olmaktan çok mutlu olduğunu ifade etti.

                Uluslararası patronajlı fotoğraf yarışmalarındaki ödül ve derecelerinden dolayı; International Federation Of Photographic Art (FIAP) tarafından EFIAP, Global Photographic Union (GPU) tarafından ise CROWN2  (CR2) unvanı ile ödüllendirilen Erol Doğaner, bu yolda edindiği tecrübeleri katılımcılarla paylaştı.

Çıkardığı “Vahşi Rüya” isimli fotoğraf kitabı hakkında bilgi veren fotoğrafçı özellikle vahşi doğa fotoğrafı üzerine örnekler vererek bu alan hakkında deneyimlerini aktardı. Katılımcıların soruları üzerine vahşi doğa fotoğrafı çekmek için hazırlık, donanım, çekim süreci ve çekim sonrası aşamaları ile ilgili örneklerle açıklamalarda bulundu. Vahşi Doğanın çekici ve cazibeli bir fotoğraf konusu olduğunu da belirten Doğaner, çıkan sonuçların estetik etkileyici olduğunu belirtti.

                Fotoğraf serüvenini anlatırken özellikle yaptığı seyahatlerin önemine dikkat çeken Usta Fotoğrafçı, katılımcılara planlı programlı fotoğraf seyahatleri yapmalarını tavsiye etti. Çok farklı alanlarda farklı tarz fotoğraflar çektiğini de vurgulayan Erol Doğaner, katılımcılara çektiği çalışmalardan oluşan bir de sunum yaptı.

                Video konferans yoluyla sunuma katılan fotoğraf severler Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu ile Sille Sanat Sarayının onursal üyesi olan Erol Doğaner’e merak ettikleri konuları sorma imkânı da buldu. Fotoğraf üzerine verimli bir sohbet olduğunu belirten katılımcılar etkinlikten dolayı Sille Sanat Sarayı ve Erol Doğaner’e teşekkür etti.