Haberler

  • Haberler: 26.04.2020
  • Sayı: 2816

UZAKLIKLAR SANATA ENGEL DEĞİL

 Covid – 19 bütün dünyada olumsuz etkisini sürdürüyor. Onlarca ülkede sokağa çıkma yasağı uygulanıyor ve korona virüsünün etkisini azaltmak için ciddi tedbirler uygulanıyor.

 Korona salgını ülkeler arasında sosyal, ekonomik ve politik sorunların artmasına da neden olurken sanata etki edemiyor. Derneklerin çalışmaları, yarışmalar, jüri değerlendirmeleri vido konferans yöntemi ve dijital ortamlarda devam ediyor.

 Türkiye, ülkede sokağa çıkma yasağının uygulandığı son günde, uluslararası önemli bir etkinliği gerçekleştirdi. Sille Sanat Sarayının ev sahipliği yaptığı video konferans yöntemi ile düzenlenen toplantıya 28 ülkeden aralarında Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu – FIAP Başkanı Riccardo Busi’nin de yer aldığı 32 fotoğraf sanatçısı katıldı. Farklı kıtalardan fotoğrafçıların bir araya geldiği toplantıda Covid – 19 sürecinde ve sonrasında fotoğraf sanatının nasıl etkileneceği konusunda düşüncelerin paylaşıldığı toplantı iki saat sürdü.

 Video konferans toplantıya katılan fotoğraf sanatçıları Covid – 19 nedeniyle kendi ülkelerinde yaşadıkları sorunları dile getirerek fotoğraf sanatının yakın geleceği için düşüncelerini paylaştılar.

Uluslararası alanda fotoğraf sanatı adına ilk kez bu kadar geniş kapsamlı bir toplantı yapıldığını belirten katılımcılar Sille Sanat Sarayına bu etkinlik için teşekkür ettiler.

Moderatörlüğünü Sille Sanat Sarayı onursal üyesi Burak Şenbak’ın yaptığı toplantı sonrasında tüm katılımcılara Sille Sanat Sarayının düzenlediği dijital katılım sertifikası gönderildi.