Haberler

  • Haberler: 7.09.2021
  • Sayı: 3009

22. FIAP SERGİ SALONU ENDONEZYA’DA AÇILDI

 FIAP’ın Paris’teki merkez ofisini kapatmasından sonra dünyanın farklı bölgelerinde oluşturduğu FIAP Sergi salonlarına bir yenisi daha eklendi.

 Endonezya’nın en büyük sanat enstitüsü olan Yogyakarta Sanat Enstitüsünde yer alan Pandeng Galerisi bugün yapılan açılış töreni ile dünyadaki 22.  FIAP Sergi Salonu oldu. 

 Zoom ortamında yapılan açılış törenine FIAP Başkanı Riccardo Busi, FIAP Sergi Salonları sorumlusu Joan Burgues Martisella ile birlikte dünyanın birçok ülkesinden fotoğraf sanatçıları katıldı. Program FIAP’ın Endonezya temsilcisi Harjanto Sumawan’ın açılış konuşması ile başladı. FSMR Dekanı ve FIAP Sergi salonu yöneticisi Irwandi Oldprint, FSMR grubundan Edial Rusli ve Oscar ken Samaratungga’nın konuşmalarından sonra FIAP Başkanı Riccardo Busi’nin konuşmasına yer verildi.

 Endonezya FIAP Sergi salonunun açılışında “Borderless” isimli fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Sergide FIAP tarafından düzenlenen “Stay Home” ve “The World 2020” fotoğraf yarışmalarında ödül alan fotoğraflara yer verildi. Sergide Türkiye'den de Mehmet Baysan, İsa Cida ve Orhan Kartal'ın fotoğrafları yer aldı.

 Biz de Sille Sanat Sarayı FIAP Sergi salonu olarak Endonezya FIAP Sergi salonuna fotoğraf çalışmalarında başarılar diliyoruz.

HARJANTO SUMAWAN

 

RİCCARDO BUSI