Haberler

  • Haberler: 5.03.2016
  • Sayı: 9256

Sille Sanat Sarayı’nın düzenlediği ve sadece kadın fotoğrafçıların yer aldığı ilk fotoğraf festivali sona erdi. Festivale çeşitli şehirlerden ve Kıbrıs’tan topluluğun 60 kadın üyesi ile birlikte çok sayıda fotoğraf sever izleyici olarak katıldı.

 5- 6 Mart 2016 günlerinde Konya Polisevi brifing salonunda düzenlenen etkinlik festival organizasyonunun sorumluları Şadiye Yılmaz BİLİR ve Lâle ÇAKTI’nın açılış konuşmaları ile başladı. Şadiye YILMAZ BİLİR’in Sille Sanat Sarayı’nın yaptığı etkinlikler ve topluluğun yapısı hakkında kısa bilgi verdiği konuşmasından sonra topluluğun etkinliklerine katkılarından dolayı Selçuklu Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ali DÜZ’e ve Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa ÇIPAN’a ve Konya Polisevi Şube Müdürü Aysen ÇELİK'e teşekkür plaketleri verildi.

 Programa etkinliğin onur konuğu ve SSS Onursal Üyesi Prof. Dr. Güler ERTAN’ın konuşması ve sunumu ile devam edildi. Festival programı Sille Sanat Sarayı kadın üyelerinin sunumları ile devam etti. Sunum yapan her üyeye anı plaketleri ve bir karanfil verildi.

 Sunumların bitiminde etkinliğe katılan SSS Üyelerine çeşitli hediyeler verildi. Mersin OLBA Fotoğraf Derneği Başkanı ve SSS Onursal Üyesi Mustafa ESER de “Sarayın Sultanları Buluşuyor” Fotoğraf festivali organizasyonundaki başarılarından dolayı Şadiye YILMAZ BİLİR’e ve Lâle ÇAKTI’ya teşekkür ederek, festivalin onur konuğu Güler ERTAN “Makro Mersin Çiçekler” fotoğraf kitabını hediye etti.

 Festival programında yer alan “Sarayın Sultanları Buluşuyor Fotoğraf Sergisi” Kent Plaza AVM’de açıldı. Sergi açılışı Konya Meram Belediye Başkanı Fatma TORU, SSS Onursal Üyesi Prof. Dr. Güler ERTAN, Şadiye YILMAZ BİLİR, Lâle ÇAKTI ile birlikte etkinliğe katılan tüm SSS üyeleri tarafından yapıldı. Serginin açılışında Meram Belediye Başkanı Fatma TORU ve Kent Plaza AVM Müdürü Funda OLGUN’a Sille Sanat Sarayı anı madalyaları hediye edildi.

 Festivalde ilk günün sonunda kapanış konuşmasını yapan Sille Sanat Sarayı kurucusu Reha Bilir topluluğun bu yıl içinde gerçekleştireceği ulusal ve uluslararası etkinlikler hakkında bilgiler verdi ve kadın üyeler festivalini gerçekleştiren Şadiye YILMAZ BİLİR'e, Lâle ÇAKTI'ya ve etkinliğe katkılarından dolayı Hadiye ATEŞ'e, Gülay ERKAN'a, Abdullah APAN'a, Yüksel AÇIKGÖZ'e, Ali ÇAĞLAR'a, Hakan GÜMÜŞ'e, Aysu SANDIKÇI'ya, farklı şehirden ve Kıbrıs'tan gelerek festivali renklendiren tüm konuklara teşekkür etti.

 İlk günün akşamında festivale katılan kadın üyeler ve diğer konuklar Semâ Töreninde fotoğraf çekimine katıldılar.

 Festivalin ikinci gününde Konya Tropikal Kelebek Merkezi’nde, Kadınlar Pazarında, Sille’de ve Bedesten içinde fotoğraf çekimleri yapılacak.